9 Descarrega el track (GPX)

 

Aquesta ruta recorre el vessant sud del municipi de Navata, i travessa els límits d’Ordis, Vilademuls i Esponellà, on es poden prendre rutes d’enllaç cap al Centre BTT del Pla de l’Estany.

Grau de dificultat: Moderat (ruta blava)

Distància: 31,99 quilòmetres

Desnivell acum. pujant: 459 metres.

Altitud mín.: 62 metres màx.: 182 metres

Finalitza al punt de partida (circular):  Sí.

Punt de sortida:

  • Punt d’acolliment a Navata: Can Janot o Zona Esportiva de Navata

Època recomanada: Tot l’any.

Trail running: Si

Senyalització: Última revisió gener 2016

 

Itinerari: Es surt des de la zona esportiva de Navata cap als Camps de Mas Garriga. Passem per davant de Mas Pagès i travessem la Riera d’Alguema. Passarem per davant de l’Hostal dels Ous i pels Camps de Mas Caselles.

Pugem fins el Puig d’en Felip i baixem a Romanyà d’Empordà. Des del poble, tornem a enfilar cap al Castell, deixant el Puig Balcó a la nostra dreta i arribem al poble de Canelles. Des d’aquí ens endinsarem en els Boscos de ca n’Àlguema, pujant i baixant, passant al costat del Pi centenari del desert.

Seguirem la ruta passant pels camps de Can Noguera fins arribar a Espinavessa. De tornada cap a Navata, passarem per davant del Castell de Navata.

Cal esmentar la vista espectacular que es té dels meandres del riu i la bellesa del poble de Canelles. En nombrosos moments la ruta s’endinsa en l’espessor dels boscos d’arbres autòctons.

 

Punts d’interès:

  • Nucli antic de Navata
  • Espai Natural del Fluvià
  • Canelles
  • Espinavessa
  • Castell de Navata