» » Entrevistem a Marc Trayter, guanyador de la marató BTT

Entrevistem a Marc Trayter, guanyador de la marató BTT

El Centre BTT hem tingut la ocasió de parlar amb en Marc Trayter, el ciclista de l’Escala que es va proclamar guanyador de la Marató BTT de 100 Km l’any 2012. Li hem fet una breu entrevista, no us perdeu les respostes d’un dels nostres campions!

 

Marc Trayté 2012

 

S’ha acabat buscar resultats, simplement passar-ho bé.

 

Salines Bassegoda – Hola Marc, ens comentes que ara no corres però vas estar a l’Andalusia Bike Race ara fa poc…

Marc Trayté – Si, a Andalusia i a la Rioja.

 

SB – A Andalusia vas fer una 9a posició, que està molt bé…

MT – Si, si! A la Rioja vaig fer la 11. Però és això, és passar-ho bé.  Ni entreno ni res, vaig de diumenge a diumenge…

 

SB – I també has estat vàries vegades a la Titan Desert.

MT – Si, vaig estar-hi quatre anys. Vaig fer, de resultats, un 3er, un 6è i dos 9ens.

 

SB – Et tornarem a veure a la Marató BTT de 100 Km a Navata, que vas guanyar el 2012?

MT – No, no… És per temps. Ara tinc una botiga a l’Escala i vaig liat. I la veritat és que el tema córrer… he tingut la sort de que he pogut tastar-ho tot, l’alta competició… I més fort que abans no hi arribaré. Ara anem a menys, el cos costa més de recuperar. I el que faig és per passar-ho bé. Si tinc un rato al vespre, si tinc ganes de banyar, vaig a banyar, si vull anar a córrer, vaig a córrer o jugar a futbol… no és allò de marcar-se objectius. Passar-ho bé, simplement.

 

SB – Com recordes la jornada de la marató BTT dels 100 Km?

MT – La veritat és que tot i tenir-ho molt a la vora, no hi venia gaire per aquí… I molt bé! És una ruta per anar fent, no t’ho pots agafar molt fort perquè si no, no hi arribes. Hi ha desnivell, el terreny és exigent, és dur a les pujades perquè hi ha pedres i és llarg. Es tracta d’anar fent, ser conscient que es pedalaran com a mínim 5 horetes, i anar fent. Aturar-se als avituallaments, menjar i fer la ruta bé. Potser una cosa que la gent no està gaire habituada és que s’ha de seguir la senyalització del Centre BTT.  I la gent que venia, el que vaig veure, és que anava molt encigalada anant a fons. La gent es colava a les cruïlles i s’ha d’anar amb molta atenció en cada cruïlla: frenar, mirar i tenir-ho clar en tot moment.

Marc Trayté 2

Hi ha desnivell, el terreny és exigent, és dur a les pujades perquè hi ha pedres i és llarg. Es tracta d’anar fent, ser conscient que es pedalaran com a mínim 5 horetes i anar fent.

 

SB – Què recomanaries a la gent que vol afrontar la prova d’aquest any?

MT – Això no es pot fer d’una setmana per l’altra, perquè són 100 km i són com a mínim 5 hores. I la gent, doncs que vingui mínimament preparada, que portin tant recanvis com menjar, perquè és llarg. Simplement això i preparar-ho amb una mica d’antelació, com a mínim un parell de mesos i anar fent kilòmetres progressivament.

 

SB – Vas poder gaudir d’una nit a l’Hotel La Quadra, de Maçanet. Què et va semblar?

MT – Si, fantàstic. Coneixia Maçanet, hi havia anat a entrenar algun cop.  Hi ha desnivell, zones humides i és un lloc privilegiat. I a La Quadra el menjar boníssim!

 

SB – Parlem una mica de tu…Per què vas començar a fer bici?

MT – Per què si.  Hi ha nens que porten una pilota als peus, jo anava amb la bicicleta amunt i avall pel poble. El que passa que la competició no la vaig tocar fins gran. Perquè jo volia anar amb bici, no volia entrenar ni res, però va ser un pas natural.

 

SB – A curt termini quins altres objectius et planteges?

MT – És que és això, no és agafar-ho per córrer, és anar fent. L’objectiu de l’any que ve està clar, és anar a la Cape Epic, a Sud Àfrica, de vacances, que és pedalar! (riu) I és així, s’ha acabat buscar resultats, simplement passar-ho bé.

 

SB – Amb amics, suposo?

MT – Si, si! Es que si no seria molt pesat!

 

SB – I a llarg termini?

MT – Aprofitar la bicicleta i mirar de sortir com més millor.

 

SB – Ens agradaria veure’t per la Marató BTT Salines Bassegoda aquí un altre any!

MT – Si canvien les dates llavors segur que vindré. Mirar de fer-ho
entre l’abril i maig estaria molt bé!

 

SB – Moltes gràcies Marc i fins la propera!

 

Leave a Reply