El Centre BTT Salines Bassegoda – Alt Empordà és una xarxa de 33 rutes en un espai de lliure accés amb 600 km de rutes centresbttsenyalitzades que transcorren per 18 municipis de l’Empordà interior. És un dels més extensos en quant a número de quilòmetres de Catalunya i d’Espanya.

Les rutes esta senyalitzades i homologades per Centres BTT Catalunya i la Federació Catalana de Ciclisme, una marca de l’Agència Catalana de Turisme i el Departament d’Esports de la Generalitat de Catalunya.

 

Què és un Centre BTT?

Un centre BTT és un espai obert i de lliure accés, ubicat en un entorn natural singular, articulat mitjançant una xarxa de rutes, amb diferents nivells de dificultat, adaptats i senyalitzats per a la pràctica de la BTT (Bicicleta Tot Terreny).

La idea de centre BTT és originària de França, on l’any 1991 es va inaugurar el primer centre. Actualment el país veí disposa de més de 150 centres repartits per tot el territori, i més de 50.000 Km de rutes de BTT senyalitzades.

Aquests centres estan destinats a tots els practicants i amants de la BTT, de debutants a experts. Es tracta d’un espai on poden pedalejar amb tranquil·litat i seguretat, i que ofereix una sèrie de serveis complementaris bàsics per a la pràctica d’aquest esport: un punt d’acolliment amb informació, punts de rentat, de lloguer i de reparació de la bicicleta, i tot un seguit de serveis i prestacions complementàries optatives que dependrà de les característiques del Centre.

Nivell de dificultat de les rutes

Fàcil

Accessible a qualsevol persona amb un mínim de destresa amb la bici i amb una preparació física bàsica. Pistes, camins i algun tros de sender sense cap dificultat especial. Recorreguts amb molt poc desnivell, tret d’alguns solcs, reguerons, sots importants i fins i tot esvorancs. No hi ha pendents pronunciades. Itineraris considerats per a iniciar-se.

Mitjana

Ciclistes habituats a sortir en BTT. Petits ports amb desnivells moderats (10%), trams de sender més llargs que poden obligar a desmuntar els ciclistes de menor nivell tècnic. Alguns trams de camí molt pedregosos. Dificultat tècnica moderada, amb baixades de més de fins a 5 km, pistes de terra o herba amb adherència a vegades limitada.

Difícil

Per bons / ciclistes de muntanya. Ports llargs (> 10 km) i / o durs (> 10%). Senders tècnics i difícils. Importants descensos on extremar les precaucions. Possible porteig.

Molt Dificil

Només experts ciclistes de muntanya. Desnivells durs i continuats. Alta dosi tècnica. Llargs trams de senders i camins molt pedregosos. Algun tram exposat. Algun tram on cal aguditzar l’orientació. Trams a peu on cal fer porteig.

Gestor del Centre BTT

Consorci Salines Bassegoda
informacio@salines-bassegoda.org

Manteniment i organització d’events esportius

Sappy Sport
info@sappysport.com

Club BTT associat

Club BTT Senglanassos de Maçanet de Cabrenys
http://www.senglanassos.com/

Punts d’acolliment

El Centre BTT compta amb 3 punts d’acolliment que ofereixen tots els serveis necessaris per fer BTT: informació de les 33 rutes del Centre BTT, centre de rentat de bicicletes, aparcament gratuït, restaurant i bar, dutxes, eines de reparació, serveis de lloguer de bicicletes i guies especialitzats (prèvia reserva).

  • Punt d’acolliment Maçanet de Cabrenys – Càmping Maçanet
  • Punt d’acolliment Albanyà – Càmping Bassegoda Park
  • Punt d’acolliment Navata – Can Janot

 

Altres centres BTT propers

Visiteu altres Centres BTT/FCC propers a Girona – Costa Brava – Pirineus:

Centre BTT Baix Empordà

Centre BTT La Selva

Centre BTT Pla de l’Estany

Centre BTT Ripollès

 

Més informació:

Guia de Centres BTT – Turisme Actiu Natura